Αυγά γαλοπούλας ΑΘΡΑΥΣΤΑ με τη χρήση της νανοτεχνολογίας!

MERS | ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ
June 10, 2015
Εγκυμοσύνη και γρίπη των πτηνών H1N1
June 10, 2015
Show all

Αυγά γαλοπούλας ΑΘΡΑΥΣΤΑ με τη χρήση της νανοτεχνολογίας!

Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν πρόσφατα μια μοναδική και επίκαιρη λόγω …Πάσχα ανακάλυψη! Δημιούργησαν νανοσωματίδια φωσφορικού ασβεστίου που καλύπτουν το τσόφλι των αυγών μιας γαλοπούλας της Αυστραλίας. Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί δημιουργεί μια νέα σειρά αντιβακτηριακών υλικών με πολλές εφαρμογές στο βιομηχανικό αλλά και τον ιατρικό τομέα.

Οι αυστραλιανές γαλοπούλες του είδους Alectura Lathami γεννούν τα αυγά τους μέσα σε σάπια φύλλα. Ωστόσο ελάχιστες φορές τα μικρόβια των σάπιων φύλλων που διατηρούν τα αυγά ζεστά, διαπερνούν το κέλυφος για να το μολύνουν.

Το …θαύμα της φύσης οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στα μικροσκοπικά σφαιρίδια φωσφορικού ασβεστίου με διάμετρο στην κλίμακα του νανόμετρου από τα οποία είναι καλλυμένο το τσόφλι του αυγού.!

Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Biology» και φαίνεται ότι δημιουργούν ελπίδες για μια σειρά αντιμικροβιακών προϊόντων βιοϊατρικής .
65 δις ευρώ τα κέρδη από την αγορά της νανοτεχνολογίας!
Τα προϊόντα της Νανοτεχνολογίας όχι μόνο έχουν κατακλύσει την αγορά αλλά έπανασχεδιάζουν τον κόσμο γύρω μας. Η αγορά των νανοτεχνολογικών προϊόντων μέχρι το 2015 αναμένεται σε παγκόσμιο επίπεδο να ξεπεράσει τα 1,1 τρισ. δολάρια. Μόνο τα οργανικά ηλεκτρονικά που είναι τα τελευταία χρόνια ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας, με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές, αναμένεται να ξεπαράσουν σε τζίρο παγκοσμίως τα 15 δις το 2015 και τα 65 δις το 2022 , έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητής Σ Λογοθετίδης.

Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών.
Εκτός από τις δεκάδες πλέον εταιρείες νανοτεχνολογίας στην Ελλάδα , ήδη έχει δημιουργηθεί και Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Όλα αυτά δείχνουν μια καινοτόμο δυναμική όχι μόνο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά κυρίως τη σταδιακή δημιουργία αναχωμάτων για να κρατηθεί το σημαντικό επιστημονικό της Ελλάδας εντός συνόρων.!

Πηγή www.eyclub.gr