Τα 5 απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχει η εξωσωματική γονιμοποίηση με την 1η φορά
February 15, 2016
Βλαισός μέγας δάκτυλος («Kότσι») ή Ηallux Valgus
February 23, 2016
Show all

Αυξητικοί Παράγοντες στην σύγχρονη οδοντιατρική

Πως το CGF (Συμπυκνωμένοι Αυξητικοί Παράγοντες) συμμετέχει στην θεραπεία

Στους τομείς οδοντιατρικής, πλαστικής χειρουργικής και δερματολογίας έχουν σημειωθεί τεράστιες πρόοδοι. Αυτή η νέα επιστημονική και ιατρική μέθοδος επιτρέπει στον γιατρό να σας προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από πριν.

Με την μέθοδο αυτή προσφέρεται η πιο νέα τεχνολογία αναγέννησης οστών και ιστών.

Πλάσμα πλούσιο σε συμπυκνωμένους αυξητικούς παράγοντες ή CGF.

Η αποκατάσταση και η διαδικασία της θεραπείας επιτυγχάνεται έτσι ώστε ο κίνδυνος της μόλυνσης ή οποιασδήποτε άλλης μετεγχειρητικής επιπλοκής να ελαττωθεί. Η χρησιμοποίηση CGF εγγυάται μια αξιοπρόσεκτη βελτίωση, απουσία του πόνου και γρήγορη επούλωση.

Τι είναι η τεχνική CGF

Όταν υποστούμε κάποιο τραυματισμό, το ανθρώπινο σώμα απελευθερώνει πρωτεΐνες για να υποκινήσει την διαδικασία επούλωσης. Η ιατρική CGF απομονώνει από το πλάσμα τις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για την θεραπεία και την οστική η ιστική αναγέννηση. Μόλις εφαρμοστεί μια θεραπεία στην περιοχή , η διαδικασία ανάπλασης επιταχύνεται. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητο να ληφθεί μια μικρή ποσότητα αίματος του ασθενούς με την διαδικασία της φυγοκέντρησης για να εξαχθεί το πλάσμα πλούσιο σε πρωτεΐνες- αυξητικούς παράγοντες. Αυτό το πλάσμα ενσωματώνεται, όπου η θεραπεία ή η ανάπλαση ιστών και οστών απαιτείται.

Υπάρχουν Αντενδείξεις

Αυτή είναι η μόνη τεχνική που χρησιμοποιεί αυτόλογους  μηχανισμούς από το ίδιο το σώμα του ασθενή. Με δεδομένα αποτελέσματα σε περισσότερους από 10.000 ασθενείς σε διαφορετικούς κλάδους της ιατρικής, αυτή η διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί αυτό μόσχευμα, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες του ίδιου του ασθενούς που είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης .

Η θεραπεία CGF μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερους ασθενής και συστήνεται ειδικά σε άτομα με προβλήματα επούλωσης ή σε άτομα που έχουν ανάγκη από υποκίνηση οστικής ή ιστικής αναγέννησης όπως στην περίπτωση καπνιστών και διαβητικών. Με την βοήθεια του CGF μπορούμε κατάλληλα να υποκινήσουμε την ανάπτυξη οστών και ιστών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και ταυτόχρονα να επιταχύνουμε γρήγορη επούλωση.

Τι Επιτυγχάνουμε

Χρήσεις στην οδοντιατρική

  1. Οστική Αναγέννηση στις περιοχές μετά την εξαγωγή
  2. Οστική Αναγέννηση γύρω από το μόσχευμα
  3. Αναγέννηση των περιοχών μετά από εξαγωγή κύστεων
  4. Βελτιωμένη οστική ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων
  5. Στην χρόνια ουλίτιδα και στην περιοδοντίτιδα οστική και ιστική αναγέννηση ,περιορισμός του εύρους των θυλάκων.

Χρήσεις στην Δερματολογία

  • Μεσοθεραπεία

 

Συνεργαζόμενος Ιατρός του EY Club 
Χατζηευσταθίου Κώστας – Χειρουργός Οδοντίατρος