2 εκατομμύρια κωδικούς, facebook, gmail, twitter, linkedin, yahoo

Η Google κερδίζει διαγωνισμό για ρομπότ
June 10, 2015
Δελτίο Τύπου
June 10, 2015
Show all

2 εκατομμύρια κωδικούς, facebook, gmail, twitter, linkedin, yahoo

Συναγερμός έχει σημάνει διεθνώς καθώς αποκαλύφθηκε ότι χάκερ ανέβασαν στο διαδίκτυο περισσότερους από 2 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook και το Twitter και υπηρεσίες εταιρειών όπως η Google και η Yahoo. Εικάζεται ότι τα δεδομένα εκλάπησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχαν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό (malware) το οποίο είναι σε θέση να καταγράφει ό,τι πληκτρολογούν οι χρήστες και να υποκλέπτει τους κωδικούς τους. «Δεν ξέρουμε πόσα από αυτά τα δεδομένα εξακολουθούν να ισχύουν.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το 30-40% των χρηστών χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε διαφορετικούς ιστότοπους. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουν σε καμία περίπτωση», δήλωσε στο BBC ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο Γκράχαμ Κλούλι.

Το σάιτ στο οποίο αναρτήθηκαν οι κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης εντοπίστηκε από ερευνητές της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Trustwave. Το πιο ανησυχητικό εύρημα είναι ότι το πιο δημοφιλές password, που βρέθηκε πάνω από 15.000 φορές στην κλεμμένη βάση δεδομένων, ήταν το «123456» (κωδικός ιδιαίτερα προβλέψιμος που μπορεί να παραβιαστεί πολύ εύκολα).
πηγή:euro2day.gr